Wyślij kartkę do Radosława Sikorskiego! – Amnesty International

Wyślij kartkę do Radosława Sikorskiego!

25 listopada obchodzimy Międzynarodowy Dzień Eliminacji Przemocy Wobec Kobiet, dlatego Amnesty International apeluje do Ministra Spraw Zagranicznych Radosława Sikorskiego o podpisanie Konwencji Rady Europy w sprawie zapobiegania i zwalczania przemocy wobec kobiet i przemocy domowej.

Obecnie dokument podpisało 17 państw, tj.: Austria, Czarnogóra, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Irlandia, Luksemburg, Macedonia, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Turcja i Ukraina. Niestety Polska nie jest wśród nich.

Europa powinna stać się strefą, gdzie istnieje zero tolerancji dla przemocy wobec kobiet, dlatego Polska i inne kraje Rady Europy muszą niezwłocznie podpisać i ratyfikować Konwencję. Przyłącz się do akcji i poproś Ministra Spraw Zagranicznych o podpis. Możesz to zrobić wysyłając Ministrowi tweeta lub elektroniczną kartkę. Wystarczy, że ściągniesz ją z tej strony (poniżej) i prześlesz na adres: SM.Sekretariat@msz.gov.pl Wejdź również na stronę grupy na Naszej Klasie i śledź Amnesty International na Facebooku.

Więcej informacji na temat Konwencji w załączonym poniżej pliku.

Kartka_do_Ministra

Żądaj dostępu do aborcji w Polsce!

Powiązany temat

“To decydujący moment w historii prawa do aborcji na świecie” – ostrzega Amnesty

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy