Zapisz się na warsztaty na Maratonie Pisania Listów w Warszawie – Amnesty International

Zapisz się na warsztaty na Maratonie Pisania Listów w Warszawie

Zapraszamy na bezpłatne warsztaty prowadzone przez trenerów Amnesty International. Warsztaty to niezwykła okazja do poszerzenia wiedzy na temat praw dziecka, ubóstwa, czy szeroko pojętej wielokulturowości. Warsztaty odbędą się podczas Maratonu Pisania Listów, a więc można połączyć praktyczne z pożytecznym.

Dbając o Twój komfort pracy ograniczyliśmy liczbę dostępnych miejsc.
Dlatego zapisz się już dziś!:

1. Warsztaty “Prawa dziecka/ubóstwo” (sobota, g.14:15-15:30): www.warsztatynamaratonie.evenea.pl/
  2. Warsztaty “Społeczne nierówności w krajach rozwiniętych” (sobota, g.15:30-16:45): www.warsztatynamaratonie5.evenea.pl/
  3. Warsztaty “Formy Działań Obywatelskich” (sobota, g.16:45-18:00): www.warsztatynamaratonie2.evenea.pl/
  4. Warsztaty “Formy Działań Obywatelskich” (niedziela, g.11:30-13:00): www.warsztatynamaratonie3.evenea.pl/
  5. Warsztaty “Wielokulturowość” (niedziela, g. 10:00-11:30): www.warsztatynamaratonie4.evenea.pl/

O Amnesty:
Amnesty International dąży do urzeczywistnienia wizji świata, gdzie każdemu człowiekowi przysługują jego prawa – zgodnie z Powszechną Deklaracją Praw Człowieka oraz innymi uznanymi międzynarodowymi standardami praw człowieka.

O grupie:
W szczegółach zajmujemy się:

• prowadzeniem warsztatów o prawach człowieka m.in. w szkołach, na uczelniach, dla różnych grup wiekowych i zawodowych na terenie Mazowsza
  • szkolimy innych i siebie – bierzemy udział w wewnętrznych szkoleniach organizacji, tak by stale się dokształcać i rozszerzać pole działania zespołu
  • interesujące nas tematy, to wszystkie tematy związane z prawami człowieka – m.in. dyskryminacja, kara śmierci czy uchodźcy

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat

„Lex Woś” − poselski projekt ustawy o transparentności finansowania organizacji pozarządowych − uwagi organizacji pozarządowych

Powiązany temat

Poszukujemy osoby na stanowisko: koordynator_ka ds. finansowych

1958