Zapraszamy do udziału w konkursie Amnesty International ?Prawa człowieka w obiektywie?! – Amnesty International

Hasło tegorocznego konkursu jest nawiązaniem do prowadzonej przez Amnesty International kampanii Żądamy Godności, która ma na celu walkę z ubóstwem.
Godność = Prawa człowieka
Prawa człowieka to nie tylko prawa polityczne czy obywatelskie, ale także prawa gospodarcze, społeczne i kulturowe.
Zdjęcia należy przesyłać w dniach od 15 października do 15 listopada 2009 r. Wstępna selekcja nadesłanych zdjęć zostanie przeprowadzona prze jury konkursowe. Wybranych zostanie 60 prac. W dniach od 19 – 25 listopada użytkownicy portalu Plfoto.com będą oddawać swoje głosy na prace finałowe. 12 fotografii z największą ilością głosów zaprezentowane zostaną w kalendarzu Amnesty International na rok 2010. Zwycięzca uhonorowany zostanie nagrodą w postaci aparatu Olympus PEN E-P1 z obiektywem 14 – 42 mm. Dodatkowo przyznane zostaną wyróżnienia w postaci bonów na wydruk fotografii w Empikfoto.pl, 2 o wartości 500 zł oraz 5 o wartości 100 zł.
Uroczysta premiera kalendarza odbędzie się podczas Maratonu Pisania Listów, 12-13 grudnia br.
Dodatkowo, zwycięskie oraz wyróżnione prace, które zostaną zakwalifikowane do drugiego etapu konkursu, zostaną zaprezentowane podczas serii wystaw, odbywających się w całej Polsce.
Serdecznie zapraszamy! http://plfoto.com/amnesty.html Partnerem konkursu jest: PlFoto.com Fundatorami nagród są: Olympus oraz Empikfoto.pl