Znamy nominacje do nagrody medialnej Amnesty International – Pióro Nadziei 2019

W ramach tegorocznej edycji konkursu nadesłano 140 zgłoszeń. Spośród nich Amnesty International zdecydowało się przyznać 4 nominacje dla osób broniących praw człowieka przy użyciu różnych środków medialnego przekazu:

• Anna Gmiterek-Zabłocka – dziennikarka i reporterka radia TOK FM Lublin
  • Jakub i Anna Górniccy – założyciele i redaktorzy serwisu z dziennikarstwem międzynarodowym – Outride.rs
  • Tomasz i Marek Sekielscy – twórcy filmu dokumentalnego “Tylko nie mów nikomu”
  • Maja Staśko – aktywistka, publikuje m.in. w Krytyce Politycznej, Codzienniku Feministycznym, Gazecie Wyborczej

Zapraszamy na uroczyste wręczenie nagrody Pióro Nadziei 2019, które odbędzie się 27 lutego o godzinie 19:00 w Faktycznym Domu Kultury (ul. Gałczyńskiego 12) w Warszawie. Obowiązują zapisy. Daj nam znać, czy przyjdziesz poprzez formularz poniżej.

Dołącz do wydarzenia na Facebooku>>>

Zwycięska kandydatura zostanie wybrana przez jury konkursowe w składzie: Draginja Nadaždin, dyrektorka Amnesty International w Polsce, Anton Ambroziak – dziennikarz i reporter, laureat nagrody Pióro Nadziei w 2018 roku, Justyna Kopińska – reporterka, socjolog, laureatka Pióra Nadziei w 2014 roku oraz Mikołaj Pietrzak – adwokat, reprezentant Rady Programowej Amnesty International Polska.

Więcej informacji o nagrodzie>>

Zapisz się na galę 27 lutego.

Zapisz się na galę Pióra Nadziei 27 lutego w Faktycznym Domu Kultury!

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w ramach konkursu "Pióro Nadziei 2019" na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.