Zostań trenerem/trenerką praw człowieka Amnesty International. Warszawa – Amnesty International

Zostań trenerem/trenerką praw człowieka Amnesty International. Warszawa

Podczas warsztatów uczestnicy i uczestniczki będą mieli okazję zapoznać się z filozofią i historią praw człowieka oraz systemami ochrony tych praw, jak również zmierzyć się z takimi pojęciami jak tolerancja, dyskryminacja, gender, przemoc, uchodźcy, kara śmierci, homofobia, rasizm i wieloma innymi. Pragniemy kompleksowo przygotować uczestników i uczestniczki do pracy trenerskiej i działalności edukacyjnej na rzecz praw człowieka w ramach naszej organizacji. Szkolenie poprowadzą doświadczeni i wykwalifikowani trenerzy i trenerki Zespołu ds. Edukacji Praw Człowieka Amnesty International. Warunkiem otrzymania certyfikatu trenera/trenerki praw człowieka Amnesty International jest obecność na wszystkich spotkaniach oraz przeprowadzenie 10 godzin praktyk trenerskich. Uczestnictwo w warsztatach jest bezpłatne. Termin zgłoszeń: 14 lutego Warunkiem zgłoszenia jest wypełnienie formularza, który jest dostępny na naszej stronie internetowej www.amnesty.org.pl, w zakładce -Edukacja- i odesłanie go na adres: warsztaty@amnesty.org.pl Przewidujemy krótkie rozmowy z wybranymi osobami. Wyniki rekrutacji: 20 lutego. Ilość miejsc ograniczona!