Twój głos ma MOC! Dołącz do projektu

Weź udział w warsztatach!

Jak rozmawiać z młodymi ludźmi o kryzysie praworządności w Polsce? Jak komentować wypowiedzi polityków dehumanizujące przedstawicieli mniejszości seksualnych? Jak prowadzić edukację praw człowieka w tak niesprzyjającym klimacie? Szukamy grupy około 20 osób z całej Polski, które wspólnie z nami zmierzą się z tymi i wieloma innymi wyzwaniami dla rzetelnej edukacji o prawach człowieka w polskiej szkole. Razem będziemy rozwijać wiedzę i umiejętności, dzielić się narzędziami i strategiami; wspólnie stawimy czoła trudnościom w duchu uczącej się społeczności i wzajemnego wsparcia. Dołącz do nas!

Zapraszamy do udziału w cyklu trzech dwudniowych warsztatów realizowanych w ramach projektu Twój głos ma MOC!

Projekt “Twój głos ma MOC!” jest dla Ciebie, jeżeli:

• Jesteś edukatorem/edukatorką pracującym/ą z młodzieżą w ramach edukacji pozaformalnej i możesz wykorzystać zdobytą podczas szkoleń wiedzę i narzędzia podczas warsztatów.

W jakich obszarach Twoja MOC zostanie wzmocniona?

• zdobędziesz wiedzę, strategie i narzędzia umożliwiające edukację na temat wyzwań dla praw człowieka w Polsce i mobilizowania młodzieży do aktywizmu
  • nawiążesz kontakt i współpracę innymi osobami zaangażowanymi w działania edukacyjne na rzecz praw człowieka
  • pogłębisz swoją wiedzę dot. prawa oświatowego i podstaw programowych, by móc skuteczniej dbać o przestrzeń dla edukacji praw człowieka w szkole
  • otrzymasz od nas kompleksowe wsparcie podczas realizacji projektu

Dołącz do projektu, jeżeli:

• masz możliwość pełnego uczestnictwa w cyklu trzech dwudniowych warsztatów w terminach:
    13-14 marca 2021
    15-16 maja 2021
    9-10 października 2021
  • masz możliwość i gotowość przeprowadzenia minimum trzech warsztatów z wykorzystaniem wiedzy i narzędzi zdobytych podczas warsztatów
  • masz gotowość podpisania deklaracji współpracy ze Stowarzyszeniem Amnesty International w ramach niniejszego projektu

Jak zgłosić się do udziału w projekcie?

• Osoby zainteresowane prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego TUTAJ
  • Wybrane osoby zostaną zaproszone na krótkie rozmowy (przeprowadzone zdalnie), by zweryfikować swoje oczekiwania wobec udziału w projekcie. Chcemy mieć pewność, że nasza oferta to właśnie to, czego szukasz!
  • Serdecznie zapraszamy w szczególności osoby mieszkające w mniejszych miejscowościach.

Na zgłoszenia czekamy do 26 lutego 2021

W razie pytań prosimy o kontakt z Justyną Kuzar: justyna.kuzar@amnesty.org.pl

Zapraszamy na konferencję otwierającą projekt

Projekt realizowany z dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy, finansowanego z Funduszy EOG.
Projekt realizowany we współpracy z Amnesty International Norway.

ZMIANY KLIMATU: poważne zagrożenie dla praw człowieka