Webinarium: Dostęp do edukacji seksualnej prawem człowieka

Zapraszamy nauczycieli i nauczycielki, aktywistów i aktywistki oraz wszystkie zainteresowane osoby do udziału w webinarium „Dostęp do edukacji seksualnej prawem człowieka”. Podczas webinarium porozmawiamy o naszej kampanii TAK to miłość dotyczącej przemocy seksualnej.

Dlaczego dostęp do edukacji seksualnej to prawo człowieka? Dlaczego ważne jest, by rozmawiać o tym, że seks jest fajny, jeśli się na niego zgadzamy? Dlaczego tak ważne jest, by zmienić definicję zgwałcenia w polskim prawie? Jak osoby doświadczające przemocy mogą czuć, że zostały sprawiedliwie potraktowane przez wymiar sprawiedliwości?

Na te i inne pytania dotyczące zgody na seks postaramy się odpowiedzieć podczas webinarium, które odbędzie się 25.11.2019 o godzinie 17.00. Spotkanie poprowadzi Mikołaj Czerwiński, koordynator ds. równego traktowania w Amnesty International. Chcesz wziąć udział?

DOŁĄCZ pod tym linkiem!

TAK to miłość!