Zostań obrońcą praw człowieka

Wspólnie możemy chronić prawa kobiet i dziewcząt, zapewnić lepszą przyszłość dzieciom uciekającym przed wojną i zniszczeniem, a także sprzeciwić się torturom oraz karze śmierci. Wykorzystaj swój głos i już dziś dołącz do grona obrońców oraz obrończyń praw człowieka!

Przekazujesz 20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
Przekazujesz 30 zł miesięcznie
Przekazujesz 50 zł miesięcznie

s

Dołącz do obrońców praw człowieka!

Twoja pomoc jest dla nas niezwykle cenna. Dzięki Tobie możemy planować długofalowe działania i skutecznie realizować ambitne cele. Poprzez regularne wsparcie pomagasz nam natychmiast reagować na kryzysy, prowadzić działania rzecznicze i edukacyjne.

Przekaż darowiznę na rzecz równości, wolności oraz ludzkiej godności i dołącz do obrońców praw człowieka na całym świecie.

Płatności subskrypcyjne to łatwy, wygodny i szybki sposób na regularne wsparcie działań Amnesty International. Wystarczy, że określisz kwotę miesięcznej darowizny, wypełnisz formularz i wyrazisz zgodę na regularną dotację.

Od ponad 50 lat udowadniamy, że każdy głos, każdy gest, każdy sprzeciw i okazana pomoc, może zmienić bieg wydarzeń. Dołącz do nas!

Jak dokonuje się zmiana

PRACE BADAWCZE

Zmiana w obszarze praw czlowieka zaczyna się od faktów. Nasi eksperci i ekspertki prowadzą rzetelne badania i tworzą raporty o naruszeniach praw człowieka na całym świecie.

RZECZNICTWO I LOBBING

Nasze badania pozwalają nam oddziaływać i naciskać na rządy, koncerny i decydentów, aby podejmowali decyzje zgodne z zasadami praw człowieka.

KAMPANIE I AKCJE

Poprzez petycje, listy i protesty aktywiści i aktywistki Amnesty International wywierają nacisk, aby wpłynąć na działania ludzi i instytucji, ktore pozwolą osiągnąć zmianę.

dołacz1

Dlaczego warto wstąpić do Amnesty International?

• Otrzymujesz legitymację członkowską jednej z największych na świecie organizacji broniącej praw człowieka
  • Stajesz się częścią ruchu ludzi, którzy niesprawiedliwość na świecie traktują osobiście
  • Współdecydujesz o kierunku działań Amnesty i wyborze priorytetów
  • Masz możliwość utworzenia grupy lokalnej i realizacji projektów na rzecz praw człowieka
  • Uzyskujesz dostęp do unikalnych publikacji oraz raportów
  • Czeka na Ciebie specjalna oferta w sklepie Amnesty International
  • Przysługują Ci zniżki i korzyści w miejscach z znaczkiem Human Rights Friendly (np. książki, bilety do kina)

DZIAŁAJ Z NAMI! WALCZ O PRAWA CZŁOWIEKA

JESTEŚMY GLOBALNYM RUCHEM SPOŁECZNYM. SKUTECZNOŚĆ NASZYCH DZIAŁAŃ ZALEŻY OD CIEBIE

Inne formy wsparcia

Prawnicy dla Amnesty

Prawa i wolności obywatelskie to fundament demokratycznego państwa prawa. Brak respektowania praw człowieka, to prosta droga do nadużyć wobec ludzi i całych grup społecznych. Dołącz do Amnesty International i pomóż nam bronić praworządności w Polsce!

Rozpocznij własną zbiórkę

Platforma pomagam.amnesty.org.pl to internetowe narzędzie do efektywnego pozyskiwania funduszy na lepszą ochronę praw człowieka w kraju i na Świecie. Zakładając internetową zbiórkę w serwisie stajesz się fundraiserem/fundraiserką organizacji!

Dołącz do nas w domu lub na ulicy

Naszych rekruterów możesz spotkać na ulicach największych miast. Mogą także zapukać do Twoich drzwi! Rekruterzy Amnesty przekazują wiedzę o prowadzonych przez nas kampaniach. Zachęcają także do członkostwa w organizacji na zasadzie Polecenia Zapłaty.

Rozpocznij regularne wsparcie

Regularne wsparcie to coś więcej niż darowizna. Dzięki niemu możemy lepiej planować nasze działania co przekłada się na większą skuteczność podejmowanych akcji. To niezwykle ważne w kontekście obrony praw człowieka w Polsce i na świecie.

Przekaż jednorazową darowiznę

Amnesty International jest globalnym ruchem ponad 7 milionów ludzi, którzy niesprawiedliwość na świecie traktują osobiście. Nasza działalność jest możliwa dzięki darowiznom od osób prywatnych takich jak Ty. Wesprzyj nasze działania poprzez jednorazową darowiznę. Liczy się każda złotówka.

Przekaż darowiznę

Przekaż 1% podatku

Przekazując nam swój 1% pomagasz uwolnić niesłusznie skazanych, bronisz praw kobiet i walczysz z dyskryminacją. Przekazując nam swój 1% zmieniasz świat na lepsze! Wystarczy, że w deklarację wpiszesz nasz numer KRS 000110695 lub skorzystasz z naszego darmowego programu.

Kup unikalne produkty

Odwiedź nasz sklep i zdobądź unikalne produkty z logiem Amnesty International. W ofercie znajdziesz koszulki, torby, kubki czy kolczyki. Wszystkie powstały w krajach z uregulowanymi warunkami pracy i wpływu procesu produkcji na środowisko.

Członkostwo zwykłe

Jeden podpis może uratować ludzkie życie, jeden list może przywrócić nadzieję, jeden głos może zostać usłyszany na drugim końcu świata. Sprzeciw jednego człowieka, Petera Benensona, dał początek naszemu ruchowi. Możesz do nas dołączyć również poprzez opłacenie składki jednorazowej.

Porozmawiajmy o prawach człowieka

Popierasz prawa człowieka i bierzesz czynny udział w naszych akcjach przez podpisanie petycji? Skontaktujemy się Tobą telefonicznie, aby podziękować Ci za wsparcie oraz zaprosić Cię do członkostwa w Amnesty International. Jesteśmy ruchem zwykłych ludzi, którzy bronią praw człowieka. Zaangażowanie takich osób, jak Ty, stanowi o sile i skuteczności naszych działań. Nie poprzestawaj na podpisywaniu petycji! Wspieraj prawa człowieka!

Dzwonimy z numeru 732 051 866.

Human Rights Friendly

Human Rights Friendly to ogólnopolska sieć miejsc i podmiotów wspierających prawa człowieka i Amnesty International. Chcemy w ten sposób propagować tematykę praw człowieka i zachęcać do działania w ich obronie podmioty z różnych branż.