Przekaż

podatku
PRZEKAŻ 1% NA OCHRONĘ PRZED PRZEMOCĄ SEKSUALNĄ!

- Broń praw kobiet w Polsce.
- Sprzeciw się przemocy seksualnej.
- Walcz z nami!

Znamy nominacje do nagrody medialnej Amnesty International – Pióro Nadziei 2018

Nagroda medialna Amnesty International jest przyznawana co roku osobom, które swoją pracą w mediach zwracają uwagę opinii publicznej na przypadki łamania praw człowieka, odznaczają się społecznym zaangażowaniem i przyczyniają się do pozytywnej zmiany na rzecz przestrzegania praw człowieka.

W ramach tegorocznej edycji konkursu nadesłano ponad 40 kandydatur. Spośród nich Amnesty International zdecydowało się przyznać 4 nominacje, dla osób broniących praw człowieka przy użyciu różnych środków medialnego przekazu:

• Anton Ambroziak – dziennikarz serwisu OKO.press
  • Marcin Wyrwał, Edyta Żemła, Paweł Ławiński – dziennikarze serwisu Onet.pl
  • Anna Gmiterek-Zabłocka – dziennikarka i reporterka radia TOK FM Lublin
  • Ewa Wołkanowska-Kołodziej – niezależna dziennikarka i reporterka

Zapraszamy na uroczyste wręczenie nagrody Pióro Nadziei 2018, które odbędzie się 8 grudnia o godzinie 17:30 podczas finału Maratonu Pisania Listów w Warszawie (lokalizacja: Marzyciele i Rzemieślnicy, ul. Bracka 25, III piętro).

Zwycięską kandydaturę wyłoni jury konkursowe, w którym zasiądą Draginja Nadaždin, dyrektorka Amnesty International w Polsce, członkowie i członkinie Rady Programowej Stowarzyszenia oraz gość specjalny – Ewa Siedlecka, laureatka nagrody specjalnej Amnesty International za całokształt pracy dziennikarskiej na rzecz praw człowieka w roku 2011.

Więcej informacji o nagrodzie>>

Wyślij zgłoszenie do Pióra Nadziei

Jeśli chcesz, załącz plik z dodatkowymi informacjami

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w ramach konkursu "Pióro Nadziei 2019" na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Powiązany temat

Znamy nominacje do nagrody medialnej Amnesty International – Pióro Nadziei 2019

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – grupa lokalna ze Szczecina